BASE-NET INFORMATIK AG, SURSEE

True to Basenet’s principles, the planning and design of the present extension project are based on the principle of “Added value thanks to
innovation”.

The starting situation is provided by two storeys of 970 m2and 600 m2floor area respectively. Because of the extent of the floor areas and the expected footfall, the internal connection between these two areas is a particular focus of the brief.

The efficient and direct connection specified as the aim can be functionally ensured with the intelligent placement of two separate stairways.

At the same time, this measure provides the core zone with precious daylight and creates exciting views. The stairway made of solid steel and designed as a sculpture refers in its form to the dynamic of the direction indicators and at the same time serves as a spacious meeting and communication zone.


Type of project
New build/extension of office premises
Type of brief
1st rank study brief
Client
Base-Net Informatik AG, Sursee
Services
Project, interior design, implementation planning
Deadlines
Study brief Autumn 2010
construction project 2011
implementation 2011
Construction management
HF Baumanagement GmbH, Nottwil
Photography
© Sguardo Fotografie
zurück nach oben